Landgoed Duivenvoorde kent vele ‘verborgen verhalen’, die kleur geven aan de bijna achthonderd jaar bewonersgeschiedenis en adellijke wooncultuur die de buitenplaats rijk is. Beleef deze verborgen verhalen onder leiding van een deskundige gids tijdens de historische parkrondleidingen – iedere donderdag en zondag om 14:00 uur. 

De vele verhalen die het landgoed rijk is vertellen onder andere van een invloedrijke weduwe in de achttiende eeuw tot een conflict over de spoorlijn in de eeuw daarna. Daarnaast zal in de rondleiding worden ingegaan op de diverse momenten waarop de tuin werd aangepast aan de tijd, van een barokke achttiende-eeuwse stijltuin tot een Engels landschapspark van de befaamde tuinarchitect Jan David Zocher jr. Ook de historische rijtuigen, zo geliefd bij de bewoners, kunnen in deze rondleiding niet ontbreken. 

Wilt u tijdens een wandeling door het park meer te weten komen over de boeiende, eeuwenoude geschiedenis van Duivenvoorde? Laat u dan rondleiden door een van de deskundige gidsen; zij vertellen alles over de historie van landgoed, bewoners en de aanwezige monumenten en brengen u in verwondering over al het moois dat het landgoed rijk is.

Info & tickets

De rondleiding start op het voorplein van het kasteel en duurt ongeveer een uur. Uw tickets (€13,50,- p.p.) koopt u vooraf in de webshop. Uw museumkaart*, voucher of andere kortingspas kunt u vooraf in de kasteel- en landgoedwinkel laten scannen. 

*Het is niet mogelijk uw Museumkaart op één dag in te zetten voor zowel een reguliere kasteelrondleiding als een historische parkrondleiding. 

TuinTuin