De keizer en het Derde Rijk

Op 2 oktober opent in Museum Huis Doorn ‘De keizer en het Derde Rijk’, een tentoonstelling over de familie Hohenzollern en het nationaalsocialisme. Tegen de achtergrond van de twee wereldoorlogen die de 20ste eeuw hebben getekend wordt het verhaal verteld van de voormalige keizerlijke familie van Duitsland en hun contacten met de ‘nieuwe’ nationaalsocialistische machthebbers.

September 1944 wandeling rondom Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth ziet er vandaag de dag prachtig uit, maar dat was vlak na de oorlog wel anders. Tijdens de slag om Arnhem raakt het gebouw zwaar beschadigd en leek onherstelbaar. Gelukkig is het toch gelukt het stoere middeleeuwse kasteel weer in de oude staat te herstellen. In de maand september leidt een kasteelgids je langs opmerkelijke plekken uit de strijd en kun je het verhaal van de oorlog aan de hand van foto’s en ooggetuigenverslagen beleven.

Kasteel Rosendael het hele jaar open!

Kasteel Rosendael is vanaf 1 september het hele jaar, 6 dagen per week, geopend voor publiek. Als bezoeker kun je zelf een dagprogramma samenstellen. Alleen park of kasteelbezoek op eigen gelegenheid, of een volledig dagprogramma inclusief een rondleiding, alles is mogelijk bij Kasteel Rosendael.

Tuinweekend bij Paleis het Loo

Het tuinweekend op Paleis het Loo heeft elke dag een ander thema en staat in het teken van alles wat met tuinen en natuur te maken heeft. Luister naar verhalen over de Paleistuinen, krijg tips over planten en bloemen of koop een bijzonder product uit de regio.